Nasilnička vožnja

Sadržaj

Agresivna odnosno nasilnička vožnja jeste ozbiljan društveni problem i sve učestalija pojava na putevima, koja uzrokuje veliki broj saobraćajnih nezgoda sa ozbiljnim posledicama.

Nasilnička vožnja regulisana je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima i predstavlja jedan od najtežih oblika prekršaja, koji se ogleda u postupanju vozača koje je u suprotnosti sa saobraćajnim propisima. Dakle, reč je o vožnji prilikom koje vozač ugrožava ne samo sopstvenu bezbednost, već i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Međutim, ukoliko Vam se stavlja na teret nasilnička vožnja, i protiv Vas se vodi prekršajni postupak, to ne znači da ste automatski krivi i da morate da budete kažnjeni. Uz dobrog branioca i stručno pruženu odbranu možete se odbraniti na sudu i možete biti oslobođeni kazne.

Pod nasilničkom vožnjom smatra se prolazak kroz crveno svetlo na semaforu dva ili više puta, ukoliko između tih prolazaka nije prošlo više od 10 minuta, preticanje kolone uz kretanje preko ili po neisprekidanoj liniji koja razdvaja dve kolovozne trake, zatim kretanje vozila na putu brzinom koja je za 90 km/h ili 100km/h veća od dozvoljene brzine, u zavisnosti od toga da li je reč o prolasku kroz naseljeno ili nenasljeno mesto kao i uprvljanje vozilom u stanju potpune alkoholisanosti.

U gore pomenutim slučajevima, poliijski službenik Vas može privremeno isključiti iz saobraćaja.

Za nasilničku vožnju zakon  propisuje kaznu zatvora u trajanju od 30 do 60 dana i novčanu kaznu u iznosu od 120.000 do 140.000 dinara ili kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 do 360 sati i novčanu kaznu u iznosu od 120.000 do 140.000 dinara.

Uz sve navedeno, izreći će se i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom kao i određen broj kaznenih poena.

U navedenoj oblasti, advokatska kancelarija Popović ima bogato višegodišnje iskustvo u velikom broju prekršajnih postupaka i sa maksimalnom pažnjom se stara o zaštiti prava i interesa naših klijenata, a što Vam može koristiti u slučaju da je protiv Vas pokrenut prekršajni postupak.    Vrlo je važno da znate da troškove stručne odbrane ne morate odmah da platite, a u većini slučajeva nećete biti dužni uopšte da ih platite budući da je Zakonom o prekršajima propisano da u slučaju kada je okrivljeni oslobođen odgovornosti, troškove zastupanja i prekršajnog postupka, snosi sud.

Za sve informacije, konsultacije ili dogovore u vezi zastupanja, budite slobodni da nas kontaktirate.

 

Podelite ovaj članak
Pročitajte ostale tekstove
Najnoviji slučajevi
Zakažite video poziv sa advokatom

Umesto sastanka u kancelariji, održavamo konsultacije i preko video poziva, putem Google meet platforme, koja je svima dostupna.

Cena konsultacija je 5.000,00 dinara, i plaća se unapred, najkasnije jedan radni dan pre termina konsultacija.

Ukoliko uplata ne bude bila vidljiva na računu jedan radni dan pre zakazanog termina, zadržavamo pravo da otkažemo zakazani termin.

Ako ste uplatili iznos za konsultacije, a iz opravdanih razloga budete sprečeni da se pojavite na video pozivu u zakazanom terminu, potrebno je da nas o tome obavestite jedan radni dan unapred kako bismo pomerili sastanak i zakazali drugi termin.

Podaci za uplatu

Primalac: Advokat Popović Srđan, Novi Sad, Lasla Gala 7
Svrha uplate: Konsultacije
Br. računa: 265-7570310000079-54